current views are: 6

24 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:57

Έντρομοι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τη Μοσούλη – Συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης (Βίντεο)

Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εγκαταλείπουν τη Μοσούλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη. Οι μαχητές του Ισλαμικού προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη κάθε μέρα.

Δημοσίευση 13:57’

Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εγκαταλείπουν τη Μοσούλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη. Οι μαχητές του Ισλαμικού προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη κάθε μέρα.

Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εγκαταλείπουν τη Μοσούλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη. Οι μαχητές του Ισλαμικού προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη κάθε μέρα.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα την καταγραφή που δημοσιεύεται στο CNN έχουν απελευθερωθεί 78 περιοχές γύρω από τη Μοσούλη κι έχουν σκοτωθεί 772 μαχητές του ISIS (την πρώτη εβδομάδα) Παράλληλα, οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Μπασίκα στα περίχωρα της Μοσούλης

Οι ιρακινές δυνάμεις απώθησαν την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν τις προηγούμενες μέρες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ, πόλη η οποία απέχει περίπου 170 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη. 74 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.  «Η επίθεση τερματίστηκε και η ζωή έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», δήλωσε ο Νατζμεντίν Κάριν, κυβερνήτης της επαρχίας του Κιρκούκ, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί ο επικεφαλής της επιχείρησης του Ι.Κ.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό, καθώς δέχονται επίθεση στο προπύργιό τους στη Μοσούλη από τις ιρακινές δυνάμεις και τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ανάλογη επίθεση στην πόλη Ρούτμπα, στο δυτικό Ιράκ, την Κυριακή. 

Οι ιρακινές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Ι.Κ., καθώς η επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα της. Τα ξημερώματα, οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού βομβάρδιζαν θέσεις του Ι.Κ. κοντά στην πόλη Μπαρτέλα, ιστορική, χριστιανική πόλη 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοσούλης, την οποία ανακατέλαβε ο ιρακινός στρατός την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το Ιράκ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη μάχη. «Ο εκπρόσωπος της κοινής ιρακινής διοίκησης των επιχειρήσεων διαψεύδει ότι η Τουρκία συμμετέχει με οποιαδήποτε μορφή στις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Νινευή», της επαρχίας πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη. ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση.

Δείτε βίντεο όπου άμαχοι με λευκές σημαίες έχουν ξεφύγει από το Ισλαμικό Κράτος και πηγαίνουν προς τις δυνάμεις της Πεσμεργκά. 

Εντυπωσιακό βίντεο από drone 

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο, που δείχνει τις ετοιμασίες του ιρακινού στρατού και τις θέσεις μάχης, στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Το βίντεο είναι από drone και εντυπωσιάζει. Δημοσίευθηκε από την υπηρεσία βίντεο Ruptly του Russia Today.


σχετικα αρθρα