Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για τα γεγονότα στο αεροδρόμιο στο Σίτι του Λονδίνου, το οποίο εκκενώθηκε την Παρασκευή, με το φόβο χημικού επεισοδίου. Δεκάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Ο 25 χρονος άνδρας συνελήφθη με βάση το νόμο περί τρομοκρατίας, το Σάββατο, στο ανατολικό Λονδίνο

Συγκεκριμένα, συνελήφθη με την υποψία ότι χρησιμοποίησε επιβλαβή ουσία για να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, αδίκημα που υπάγεται στο άρθρο 113 του αντιτρομοκρατικού και εγκληματικού νόμου. 

Yπενθυμίζουμε ότι σήμανε συναγερμός την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, το οποίο εκκενώθηκε με τον φόβο για «χημικό επεισόδιο». 

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας της βρετανικής κυβέρνησης είχε ανακοινώσει  πρόσφερε φροντίδα σε 26 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, δύο άνθρωποι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», είχε εξήγησει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. «Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί ξανά, αφού οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατέληξαν ότι δεν υπήρξε χημική φωτιά.