«Καρφιά» κατά του Ντόναλντ Τραμπ έριξε ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη χθεσινοβραδινή εκπομπή “Jimmy Kimmel Live,” στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Σχολιάζοντας αναρτήσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στο Twitter, όπως το ότι "ο πρόεδρος Ομπάμα θα πέσει ως ίσως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ", ο Μπαράκ Ομπάμα είπε: “Τουλάχιστον θα πέσω ως πρόεδρος.”

Από την πλευρά του, ο Κίμελ αστειεύτηκε ότι ο Ομπάμα “έπρεπε να εξοικονομήσει χρόνο από την προσπάθειά του, να “στήσει” τις εκλογές,” προκειμένου να εμφανιστεί στο αναφερόμενο σόου, υπαινιγμός του παρουσιαστή που είχε ως στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τον τελευταίο καιρό υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι “στημένες.”

Ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει κι αυτό το αστείο, περιγράφοντας πώς ο κωμικός Μπιλ Μάρεϊ τον είχε νικήσει σ΄' ένα διαγωνισμό που έγινε στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου για το ποιος θα τοποθετούσε περισσότερα μπαλάκια του γκλοφ μέσα σ' ένα ποτήρι. Επρόκειτο για πρόσφατη επίσκεψη του αναφερόμενου κωμικού στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να προωθηθεί το σχέδιο για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ, που είναι γνωστό ως “Obamacare.”
“Νικούσε συνεχώς,” είπε ο Ομπάμα αναφερόμενος στον Μάρεϊ, για να συμπληρώσει: “Ίσως το ποτήρι να ήταν στημένο!”

Ο Κίμελ από την πλευρά του ρώτησε τον Ομπάμα, “Έχεις ποτέ γελάσει,” παρακολουθώντας τον Τραμπ στην τηλεόραση; “Τις περισσότερες φορές,” απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα αποκάλυψε επίσης ότι δέχτηκε κλήσεις στο ειδικό τηλέφωνο ανάγκης που διαθέτει τρεις ή τέσσερις φορές μέσα στη νύχτα, στη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, Μεταξύ αυτών, το 2011, όταν το τσουνάμι έπληξε την Ιαπωνία.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αγγίζει το κινητό του κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας έναν άλλο σαφή υπαινιγμό για τις συνήθειες του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. “Δεν κάνω αναρτήσεις στο Twitter στις τρεις το πρωί για τους ανθρώπους που με προσβάλλουν,” δήλωσε με έμφαση ο Ομπάμα.