Η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι είναι μια ακόμη ένδειξη ότι έχει χάσει τη νομιμότητά του, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
"Είναι μια ακόμη ένδειξη ότι ο Μουάμαρ Καντάφι έχει απολέσει τη νομιμότητά του", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει.

Στο μεταξύ, από το Γιοχάνεσμπουργκ ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα δήλωσε ότι είναι "απογοητευμένος" από την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του στο κρατικό ραδιόφωνο SABC.

"Ο πρόεδρος Ζούμα είναι εξαιρετικά απογοητευμένος και ανησυχεί για το ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε το ΔΠΔ κατά του συνταγματάρχη Καντάφι. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι, το ΔΠΔ μπόρεσε να πάρει μια τέτοια απόφαση την ώρα που η Αφρικανική Ένωση, μέσω των ad hoc επιτροπών της, έχει κάνει τόσα πολλά", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Ζίζι Κόντουα.

"Νομίζω ότι η πρόοδος, που έχει επιτευχθεί, δείχνει ότι υπάρχει πλέον μια δέσμευση τόσο από την πλευρά των αρχών της Λιβύης με επικεφαλής τον Καντάφι και του CNT (Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο), και ως εκ τούτου αυτή η τελευταία εξέλιξη θα υπονομεύσει πραγματικά (...) το έργο των ad hoc επιτροπών ", πρόσθεσε.