current views are: 7

26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση19:20

Δημοσκόπηση του Χάρβαρντ: Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ στους νέους

Η Χίλαρι Κλίντον είναι μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των νέων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

Δημοσίευση 19:20’

Η Χίλαρι Κλίντον είναι μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των νέων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

Η Χίλαρι Κλίντον είναι μπροστά από τον Ντόλαλντ Τραμπ, στις ηλικίες από 18 έως 29 χρονών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.  H υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος έχει την στήριξη του 49% των πιθανών ψηφοφόρων έναντι 28% του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.Οι δημοσκοπήσεις για την προεδρία των ΗΠΑ, σε εθνικό επίπεδο και για όλες τις ηλικίες, δίνουν προβάδισμα στην Χίλαρι Κλίντον, με μικρότερη διαφορά. 

Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον, ενώ το 5% την υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν. Το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο. Περισσότεροι από 1 στους 3 πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι του Τζόνσον είπαν ότι ενδεχομένως θα αλλάξουν γνώμη πριν από την 8η Νοεμβρίου, την ημέρα των εκλογών.

Το 51%, περιγράφει ότι «νιώθει φόβο» για το μέλλον της Αμερικής, ενώ μόλις το 14% των 2.150 προσώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι πιστεύει πως η χώρα οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση. Αυτό το αίσθημα του φόβου κυριαρχεί περισσότερο μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, αν και το 85% των Αφροαμερικανών ερωτηθέντων λέει πως πιστεύει πως «δέχεται επίθεση» στους κόλπους της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας.

Το 62% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να θεωρεί πως οι σχέσεις μεταξύ των φυλετικών ομάδων στις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Τραμπ. Αντιθέτως το 22% πιστεύει ότι οι σχέσεις μεταξύ των φυλετικών ομάδων στις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν σε περίπτωση εκλογής της Χίλαρι Κλίντον και το 36% προβλέπει ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 7-17 Οκτωβρίου, έχει όριο στατιστικού λάθους στο ±3,1%.

 


σχετικα αρθρα