Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί από τους πρόσφυγες η οποία είχε διήρκεσε τρεις ημέρες.

Από την μεριά του οι φιλανθρωπικές οργανώσεις εξέφρασαν ανησυχίες για την ευημερία των παιδιών που παραμένουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, μετανάστες  έβαλαν φωτιά σε αντίσκηνα και πρόχειρα καταλύματα ενώ μια έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. Η έκρηξη που ακούστηκε σήμερα μπορεί να οφείλεται σε γκαζάκι, όπως και οι εκρήξεις που συνόδευαν τις φωτιές που έκαιγαν ξύλο, πλαστικό και υφάσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από αυτές τις εκρήξεις.

 «Αυτό είναι το τέλος της Ζούγκλας» του Καλαί δήλωσε η νομάρχης του Καλαί, Φαμπιέν Μπουτσιό.

«Αποστολή εξετελέσθη» πρόσθεσε η αξιωματούχος.

Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν στον καταυλισμό και πυροσβεστικά έσπευσαν να σβήσουν τις φωτιές, που είχαν βάλει νωρίτερα οι πρόσφυγες με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να καλύψει την περιοχή.

Η Μπουτσιό είπε επίσης ότι περίπου 5.000 πρόσφυγες εγγράφηκαν σε ένα κέντρο καταγραφής προτού μεταφερθούν με λεωφορεία προς άλλες περιοχές και επιπλέον 1.000 παραμένουν αναμένοντας την σειρά τους.

Μεταξύ των μεταναστών ήταν ο 30χρονος Χάμιντ, από το Αφγανιστάν, ο οποίος μαζί με άλλους έβαλαν φωτιά σε παραπήγματα.

«Δεν ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματα που θα προκύψουν έπειτα από εδώ. Το κάναμε διότι δεν θέλουμε να παραμείνουμε στη Γαλλία» τόνισε.

«Θέλουμε να πάμε στη Βρετανία και μονάχα στη Βρετανία. Δεν έχει καμία σημασία εάν με φυλακίσουν εκεί» σημείωσε ο 30χρονος.