current views are: 7

26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση19:35

Στον ρυθμό των Ρίχτερ η Ιταλία – Νέα σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη κεντρική Ιταλία.

Δημοσίευση 19:35’

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη κεντρική Ιταλία.

​Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη κεντρική Ιταλία.

Παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερης ισχύος σεισμική δραστηριότητα της τάξεως του 6,3 Ρίχτερ, το επίσημος μέγεθος υπολογίζεται στα 5,9.

Το επίκεντρο του νέου μεγάλου σεισμού εντοπίζεται περίπου 63 χιλιόμετρα ανατολικά της Περούτζια και νότια του λιμανιού της Ανκόνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την κεντρική Ιταλία και στην πρωτεύουσα Ρώμη.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ακόμη μια σεισμική δόνηση εντάσεως 5,4 Ρίχτερ που χτύπησε την ίδια περιοχή χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νεκροί οι τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο RT ,οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν κατακλυστεί από τηλεφωνήματα, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στη Ρώμη, όσο και σε άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας. 

Η οδός Σαλάρια που οδηγεί στο χωριό Βίσσο, έχει κλείσει. Υλικές ζημιές καταγράφονται και στο χωριό Ουσίτα, πάντα στην περιφέρεια Μάρκε. Ευτυχώς, όμως, μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε στις 19 και 11 λεπτά, τοπική ώρα, όλος ο κόσμος είχε βγει στον δρόμο, κάτι που μπορεί να συνέβαλε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 Σύμφωνα με την corriere.it εκατοντάδες κόσμος αναμένεται να περάσει την νύχτα   στους δρόμους της Ιταλίας ενώ έχουν σημειωθεί αρκετές υλικές ζημιές με χαρακτηριτικό παράδειγμα εκείνο της εκκλησίας Madonna delle Grazie .

Ο επικεφαλής του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι, έγραψε στο Twitter ότι βρίσκεται σε επαφή με την πολιτική προστασία της περιφέρειας, καθώς και με τους δημάρχους του Αματρίτσε, του Ακούμολι και του Ριέτι. 

Αύριο τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο, πρόκειται, με απόφαση του δημάρχου, να παραμείνουν κλειστά. Μετά από την κύρια σεισμική δόνηση, σημειώθηκε μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.


σχετικα αρθρα