Η κυβέρνηση Ρέντσι, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε να διαθέσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στην κεντρική Ιταλία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μετά τον σεισμό της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε.

Από χθες το βράδυ οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200 σε μια περιοχή περίπου 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα πρόκειται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από το Βίσο και το Καμερίνο, μαζί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Η κύρια προσπάθεια επικεντρώνεται στην εξασφάλιση χώρων φιλοξενίας για τους περίπου 3.000 άστεγους οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί απ' αυτούς πέρασαν την περασμένη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η κυβέρνηση Ρέντσι θα διαθέσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, μετά τις δυο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στην κεντρική Ιταλία.