Την στιγμή που η εκκένωση της ''ζούγκλας'' του Καλαί είναι ακόμα σε εξέλιξη, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν για τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν μείνει χωρίς καταφύγιο, με το κλείσιμο του καταυλισμού.

Οι αξιωματούχοι έχουν, ήδη, υπολογίζει ότι πάνω από 6.000 μετανάστες έχουν, ήδη, βρει καταφύγιο, ωστόσο πάνω από 1.200 προσφυγόπουλα έχουν παραμείνει στην περιοχή, καθώς περιμένουν την αποχώρησή τους.

''Είναι το τέλος της ζούγκλας. Η αποστολή μας έχει ολοκληρωθεί και είναι τώρα η ώρα για τους μετανάστες να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή'' τόνισε ο υπεύθυνος της εκκένωσης Φαμπιέν Μπούτσιο. 

Η ίδια, τόνισε, ότι ο καταυλισμός θα κλείσει, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις επιμένουην ότι πάρα πολλά παιδιά δεν έχουν που να πάνε. 

Όπως ο 16χρονος Μοχάμεντ, ο οποίος δεν έχει αυτές τις ημέρες καλό ύπνο, περιμένοντας πότε οι αρχές θα του επιτρέψουν να κοιμηθεί ακόμα και μέσα σε... κοντέινερ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες κοιμάται στο... έδαφος, μπροστά στα κοντέινερ, μαζί με άλλους 20-30 ανηλίκους.