current views are: 9

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:43

Φωτιά στις κάλπες βάζει η νέα έρευνα του FBI για τα mail της Κλίντον

Τον φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον ανοίγει ξανά το FBI λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Δημοσίευση 18:43’

Τον φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον ανοίγει ξανά το FBI λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Φωτιά έχουν πάρει οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ έντεκα μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα κρίνουν τον επόμενο ηγέτη της Αμερικής.Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους δυο υποψηφίους, τα σκάνδαλα και οι τρικλοποδιές  δεν έχουν τέλος .

Την ώρα που η προεκλογική περίοδος φτάνει στην κορύφωση της, το FBI διέταξε την εξέταση νέων email τα οποία εστάλησαν από τον προσωπικό λογαριασμό της Κλίντον.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι ,στόχος της νέας έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν τα email αυτά περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

‘Οπως μεταδίδει το bbc.com σε επιστολή του ο επικεφαλής του FBI σε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές κατέστησε σαφές ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει η νέα έρευνα.

Η προηγούμενη έρευνα του FBI είχε κλείσει με την αστυνομία να αποφαίνεται ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε προβεί σε ποινικώς κολάσιμα αδικήματα ενόσω χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό λογαριασμό για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της, αντί για τον λογαριασμό που είχε στην διάθεσή της στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μεταξύ το FBI έχει ήδη εντοπίσει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» σε ένα ιδιωτικό server της Χίλαρι. Τα νέα ευρήματα προέκυψαν όταν οι συσκευές που ανήκουν στην κ Αμπεντίν και ο κ Γουόινερ κατασχέθηκαν σε μια έρευνα του FBI.
Ο επικεφαλής του FBI ανέφερε σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ότι οι ερευνητές είχαν ανακαλύψει τα μηνύματα σε σχέση με μια άσχετη υπόθεση η οποία τελικά φαίνεται να είναι αρκετά σχετική με την έρευνα”
 

Από την μεριά του ο πολιτικός αντίπαλος της Χίλαρι, Ντόναλντ Τραμπ, έσπευσε να επιτεθεί στην υποψήφια των Δημοκρατικών  χαρακτηρίζοντας  την διεφθαρμένη και σχολίασε: «Νιώθω μεγάλο σεβασμό για το γεγονός ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διατίθενται τώρα να επιδείξουν τόλμη προκειμένου να διορθώσουν το τρομερό σφάλμα που έκαναν»
, τόνισε ο μεγιστάνας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μάντσεστερ (Manchester) του Νιου Χαμσάιρ (New Hampshire).

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το FBI για τη διαλεύκανση της υπόθεσης:«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνεργαστούμε εφόσον μας ζητηθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν διαθέτουμε επιπλέον λεπτομέρειες ή πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ (Mark Toner).

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, λίγο πριν από την έναρξη της εκστρατείας της Κλίντον.

Στην πρώην υπουργό Εξωτερικών καταλογιζόταν ότι χρησιμοποίησε αποκλειστικά έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρικού ταχυδρομείου, αντί ενός επίσημου κυβερνητικού λογαριασμού, κατά τη διάρκεια των 4 ετών που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν απόρρητες πληροφορίες.

Στις 5 Ιουλίου ο Τζέιμς Κόμεϊ ανακοίνωσε ότι το FBI συστήνει να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον για αυτήν την υπόθεση, σύσταση που απηύθυνε και τουπουργείο Δικαιοσύνης.


σχετικα αρθρα