Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ αφού στις αρχές του 2016 θα παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ... 

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2009 όταν για τις ΗΠΑ ξημέρωσε μια ιστορική μέρα. Εκείνη την Τρίτη ορκίστηκε  για πρώτη φορά ένας Αφροαμερικανός στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Σχεδόν 150 χρόνια μετά την κατάργηση της δουλείας από τον Αβραάμ Λίνκολν και 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Μπαράκ Ομπάμα ενσαρκώνει το όνειρο γενεών πριν από εκείνον για ισοπολιτεία μαύρων και λευκών.

Επτά χρόνια μετά και έπειτα από μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, λάθη και παιχνίδια στρατηγικής ο Μπαράκ Ομπάμα παραδίδει τα σκήπτρα, αφήνοντας πίσω του πολιτική "κληρονομιά". Ωστόσο πέρα από τον τίτλο του "καλού πολιτικού" κατέκτησε ακόμη έναν, εκείνο του πιο "κούλ" προέδρου της Αμερικής, αφού  ο Ομπάμα δεν φοβόταν να "τσαλακώσει" την εικόνα του γεγονός που μαρτυρούν εκατοντάδες φωτογραφικά καρέ και περιστατικά κατά την διάρκεια της πορείας του.

Πετώντας τον "βαρύ" πολιτικό χιτώνα ο πλανητάρχης έπαιζε κυνηγητό στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου, έβγαζε selfies, έστηνε κουβεντούλα με celebrities, σκότωνε ακόμη και μύγες μέσα στο γραφείο του(!!!). Αυτά και πάρα πολλά ακόμη στιγμιότυπα καθιστούν σαφές ότι ο Ομπάμα δεν ήταν ακόμη ένας πρόεδρος, αλλά ο πρόεδρος της καρδιάς των Αμερικανών.

Έχετε ακόμη αμφιβολίες για το coolness του Ομπάμα; Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα αλλάξετε γνώμη:

O Oμπάμα αγαπά τα παιδιά:

Ο Ομπάμα παίζει κυνηγητό

Ο Ομπάμα είναι αθλητικός τύπος (και έχει αδυναμία στο μπάσκετ)

Φήμες τον θέλουν να είναι καλός και στο μπιλιάρδο

O Ομπάμα βγάζει selfie

O Oμπάμα και οι διάσημοι φίλοι του

O Oμπάμα αυτοτρολάρεται

O Oμπάμα τα "ακούει" από τον Γαλυφιανάκη 

Ο Ομπάμα μοιράζει fistbumbs

O Oμπάμα full in love 

 

 

O Ομπάμα το έριξε στο τραγούδι

Ο Ομπάμα σκοτώνει μύγες και κάνει δουλειες στον Λευκό Οίκο 

Τέλος, η κορυφαία στιγμή της θητείας του είναι αυτή...