Σχέδιο της Τουρκίας για ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ

Σχέδιο της Τουρκίας για ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ

Την πρόθεσή του να ενισχύσει τα στρατεύματα που έχει αναπτύξει η Τουρκία στην πόλη Σιλόπι στα σύνορα με το Ιράκ, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι θα δώσει μια «διαφορετική απάντηση» στις σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις εάν σπείρουν τον τρόμο στην πόλη Ταλ Άφαρ του Ιράκ.

Οι εν λόγω παραστρατιωτικές οργανώσεις, που δρουν με την υποστήριξη του Ιράν, γνωστοποίησαν ότι ξεκίνησαν επιχείρηση εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή δυτικά της Μοσούλης, κατά την οποία θα στοχοθετηθεί και η Ταλ Άφαρ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε δεξίωση με αφορμή την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος των ενισχύσεων ή για το ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η διαφορετική απάντηση, για την οποία έκανε λόγο.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα εάν η πόλη Ταλ Άφαρ, όπου υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος τουρκομανικός πληθυσμός δεχθεί επίθεση στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχείρησης υπό τις ΗΠΑ για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο