Από το Καλαί στους δρόμους του Παρισιού βρέθηκαν περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας έχουν στήσει σκηνές, επιδιώκοντας να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στον προορισμό τους, την Μεγάλη Βρετανία. Ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι σύντομα θα εκκενωθούν και οι καταυλισμοί στο βορειοανατολικό Παρίσι.  

Kάθε μέρα, ειδικά μετά την εκκένωση του Καλαί, όλο και περισσότεροι μετανάστες στήνουν τις σκηνές τους στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, απ' όπου είναι και η φωτογραφία.  

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Γαλλίας 5.000 έχουν απομακρυνθεί από το Καλαί κι έχουν μείνει εκεί 1.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι θα μεταφερθούν σύντομα σε άλλα κέντρα υποδοχής. Ο Ολάντ έστειλε μήνυμα στη Βρετανία πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τη φροντίδα των ανηλίκων του Καλαί.  Με βάση το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βρετανία πρέπει να παραλάβει ασυνόδευτους ανήλικους που έχουν οικογενειακούς δεσμούς στη χώρα. Έχει δεχθεί έως τώρα 274 παιδιά.

Στη Γαλλία υπάρχουν 450 κέντρα υποδοχής τα οποία φτιάχτηκαν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες του Καλαί. Οι 1000 περίπου μετανάστες​ και πρόσφυγες και πρόσφυγες που αρνήθηκαν να πάνε στα κέντρα, έστησαν σκηνές, στο βορειοανατολικό Παρίσι και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Στάλινγκραντ, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. 

Μετανάστες, που ήρθαν από το Καλαί στο Παρίσι, περιμένουν στην ουρά για είδη πρώτης ανάγκης (The Sun).

Ο Ολαντ υποστήριξε: «Θα διεξαγάγουμε την ίδια επιχείρηση όπως στο Καλαί», «θα εκκενώσουμε τους καταυλισμούς του Παρισιού».

Να σημειωθεί πως, πριν την εκκένωση του Καλαί, στο 19ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, διέμεναν σε σκόρπιες σκηνές και μικρούς καταυλισμούς περίπου 1500 μετανάστες. Με τους 1000 του Καλαί ο αριθμός φτάνει τους 2500.  Ο Ολαντ ισχυρίζεται πως δεν είναι μόνο από το Καλαί, αλλά και από ένα νέο κύμα αφίξεων μεταναστών μέσω της Λιβύης.

Δείτε το βίντεο όπου μετανάστες και πρόσφυγες στήνουν τις σκηνές τους στους δρόμους του Παρισιού:

To Καλαι πριν και μετά την εκκένωση - Οι σκηνές στο Παρίσι 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παραγκούπολη του Καλαί πριν την εκκένωση και μετά από αυτή, όπως και ορισμένες (επιπλέον) από τους καταυλισμούς των προσφύγων και των μεταναστών στο Παρίσι.

Κοντά στον προορισμό τους

Μετά την εκκένωση της λεγόμενης ζούγκλας του Καλαί πολλοί μετανάστες πήραν το δρόμο προς το Παρίσι.Η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται σχετικά κοντά στο Καλαί, άρα παραμένουν και σχετικά δίπλα στον προορισμό τους. Το Παρίσι απέχει περίπου 2 ώρες από το Καλαί και 3 ώρες από τον προορισμό τους, που είναι η Μεγάλη Βρετανία. Το Καλαί είναι πόλη στη βόρεια Γαλλία ακριβώς απέναντι από τη Βρετανία. 

Φωτό: Reuters, The Sun, Le Figaro