Η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει καμία δημόσια εμφάνιση τους τελευταίους 7 μήνες, εγείροντας έτσι τις εικασίες πως είτε είναι έγκυος ή έχει πέσει σε δυσμένεια.

Πολλοί πιστεύουν πως η Ρι Σολ-γιου, που συστήθηκε ως Πρώτη Κυρία το 2012, μπορεί να έχει βρεθεί στο περιθώριο, την ώρα που η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο-γιονγκ, ενισχύει σταθερά την θέση της πίσω από το θρόνο.

Η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν  εθεάθη για τελευταία φορά σε μια περιοδεία ενός νέου εμπορικού συγκροτήματος στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News της Νότιας Κορέας.

«Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι, συμπεριλαμβανομένου του να είναι έγκυος ή ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ αυτών των δύο. Υπήρξαν πολλές αναφορές για αστάθεια στην Πιονγκγιάνγκ αλλά και για αρκετές απόπειρες επιθέσεων εναντίον του Κιμ πέρυσι. Είναι πιθανόν λοιπόν η Ρι Σολ-γιου να μην έχει εμφανιστεί δημόσια γιατί φυλάσσεται πολύ προσεκτικά» δήλωσε στην Telegraph ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Waseda του Τόκιο, Toshimitsu Shigemura, που εστιάζει στην ηγεσία της Πιονγιάνγκ.

Η Ρι Σολ-γιου είχε εξαφανιστεί ξανά στο παρελθόν, το 2012, προτρέποντας και τότε εικασίες πως είτε είχε πέσει σε δυσμένεια ή ήταν έγκυος.

Το 2013, ο πρώην σταρ του μπάσκετ των ΗΠΑ, Ντένις Ρόντμαν, που είναι φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, αποκάλυψε πως είχε γεννήσει μία κόρη στα τέλη του 2012.