Η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει η επιχείρηση στη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αφού ολοκληρωθούν οι δύο άλλες επιχειρήσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. Οι άλλες δύο επιχειρήσεις είναι η διαδικασία απελευθέρωσης της Μοσούλης και η "Ασπίδα του Ευφράτη".

"Η θέση της Τουρκίας όσον αφορά την επιχείρηση της Ράκας είναι σαφής. Θα ήταν καλύτερα τόσο για στρατιωτικούς όσο και για στρατηγικούς λόγους να διεξαγάγουμε την επιχείρηση (της Ράκας) αφού ολοκληρωθούν η επιχείρηση της Μοσούλης και η τουρκική επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη" είπε ο Κουρτουλμούς μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και οι Κούρδοι Πεσμεργκά ξεκίνησαν την επιχείρηση της Μοσούλης στις 17 Οκτωβρίου, με αεροπορική και χερσαία υποστήριξη από τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον αναμένει οι δύο επιχειρήσεις να συμπέσουν χρονικά.