Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογιών Πίτερ Τίελ, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά της Σίλικον Βάλεϊ - της καρδιάς της τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες - για την υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε χθες ότι το κίνημα που έχει δημιουργήσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία θα συνεχιστεί ακόμα και αν χάσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 8 Νοεμβρίου.

«Άσχετα με ό,τι θα συμβεί στις εκλογές αυτές, αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ δεν είναι τρελό, και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί», είπε ο Τίελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.

Ο Τίελ, που ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι δωρίζει 1,25 εκατομμύρια δολάρια (1,13 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ, είπε ότι ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας θέτει τα θεμέλια για ένα «νέο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», το οποίο θα προχωρήσει «πέρα από τα δόγματα του Ρηγκανισμού».

Ο Τίελ άσκησε δριμεία κριτική στην Ουάσιγκτον, δηλώνοντας ότι η πολιτική ελίτ της πόλης έχει χάσει επαφή με τον μέσο Αμερικανό και ότι ο Τραμπ ανατρέπει ένα σύστημα που πρέπει να αλλάξει. «Η αλήθεια είναι ότι όσο τρελές και να φαίνονται αυτές οι εκλογές, είναι λιγότερο τρελές από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας», ανέφερε ο Τίελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της συμβούλου στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών Άλις Στούαρτ η οποία υποστήριξε ότι το κίνημα που περιβάλλει τον Τραμπ θα ασκήσει μακροχρόνια επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Χωρίς αμφιβολία, ο Τραμπ έχει συνδεθεί με ένα τμήμα ψηφοφόρων που έχουν νιώσει ότι οι απόψεις τους δεν εισακούονται εδώ και πολύ καιρό» είπε, προσθέτοντας ότι η παλιά φρουρά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους υποστηρικτές του νέου είδους συντηρητισμού που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ, άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογών.