Πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, εντοπίστηκαν από βατραχανθρώπους στον βυθό ενός φράγματος, στη νότια Βουλγαρία.Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ, σημειώοντας ότι τα περισσότερα χαρτονομίσματα ήταν "πολύ καλής ποιότητας" και τονίζοντας ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις πλαστών ευρώ στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πρόσφατα να σταματήσει να τυπώνει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ επειδή χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο παραμένουν στην κυκλοφορία όσα είχαν ήδη τυπωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη στην περιοχή του Πλόβντιβ, μαζί με δύο άλλα άτομα, ένας παραχαράκτης ο οποίος αποκάλυψε στην αστυνομία ότι τα άκοπα φύλλα των εκτυπωμένων χαρτονομισμάτων είχαν ριχθεί στο φράγμα Μέτσκα λίγο πριν την έφοδο των αρχών στο τυπογραφείο. Μετά την ανάκτησή τους, οι αστυνομικοί τα άπλωσαν για να... στεγνώσουν. Από τις αρχές του έτους οι αρχές της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τη Europol, εντόπισαν τρία τυπογραφεία που εκτύπωναν πλαστά χαρτονομίσματα, στα βόρεια της χώρας