Μεγάλη έκταση έχει πάρει σε βουλγαρικές ιστοσελίδες το δημοσίευμα της εφημερίδας της Κομοτηνής "Χρόνος" ότι από την στιγμή που άνοιξε ο μεθοριακός σταθμός μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στην τοποθεσία Νυμφαία-Μακάζα τουλάχιστον 50 βενζινάδικα στην περιοχή έχουν κλείσει.

"Από όταν άνοιξαν τα σύνορα όλος ο νομός Ροδόπης πάει για καύσιμα στην Βουλγαρία" λέει ο εκπρόσωπος των βενζινοπωλών κ.Κακαρέλης αποφεύγοντας να ρίξει την ευθύνη στους Έλληνες καταναλωτές.

"Από την στιγμή που στα 15 λεπτά υπάρχει συνοριακή δίοδος όπου μπορείς να βρεις βενζίνη μισό ευρώ φθηνότερη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν έτσι και αλλιώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα συνεχίζει.Θα πρέπει να παρθούν ειδικά μέτρα φοροαπαλαγών ώστε να κρατήσουμε τους καταναλωτές κατέληξε ο κύριος Κακαρέλης.

Από την βουλγαρική πλευρά σε ρεπορτάζ τοπικής βουλγαρικής ιστοσελίδας ιδιοκτήτης βενζινάδικου από την ελληνική πλευρά των συνόρων που συνεχίζει να είναι ανοικτό υποστήριξε ότι πολλοί Βούλγαροι έρχονται και βάζουν καύσιμα στην Ελλάδα γιατί θεωρούν την ελληνική βενζίνη πιο ποιοτική!

Σύνήθως σε εμάς βάζουν πελάτες που δεν μετράνε τα λεπτά του ευρώ ενώ και οι τιμές των καυσίμων και στις κοντινές περιοχές των συνόρων και από τις δύο πλευρές είναι πάνω-κάτω ίδιες ισχυρίζεται ο Έλληνας ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα.