Με την πραγματική μάχη ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για την ανακατάληψη της Μοσούλης να βρίσκεται σε εξέλιξη, τα πιο τραγικά θύματα είναι για μια ακόμα φορά τα παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Save The Children, στη Μοσούλη έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 600.000 παιδιά μεταξύ των αμάχων. 

Παράλληλα, η οργάνωση απηύθυνε έκκληση προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, που θα επιτρέψουν στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το μέχρι πρότινος προπύργιο της ISIS.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά και να ανοίξουμε ασφαλείς διαδρόμους διαφυγής επιτρέποντας στους 1,5 εκατομμύρια αμάχους, μεταξύ αυτών 600.000 παιδιά, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, να φύγουν με ασφάλεια» επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη στιγμή που η κατάσταση στο Χαλέπι (της Συρίας) επαναληφθεί (στη Μοσούλη), την ώρα που έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τα παιδιά από την ζώνη των μαχών» δήλωσε ο Μαουρίτσιο Κριβελάρο, επικεφαλής της διεύθυνσης της ΜΚΟ για το Ιράκ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό πολιορκία στη Μοσούλη.