Φεύγουν και η τελευταίοι από την παραγκούπολη του Καλαι, στη Γαλλία, αφού οι γαλλικές αρχές, το πρωί, οργανώνουν τη διαδικασία απομάκρυνση των 350 με 400 που έμεναν ακόμα εκεί. Η πλειοψηφία των τελευταίων που είχαν απομείνει ήταν γυναίκες και παιδιά, που θα οδηγηθούν προς κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη Γαλλία.

Ένα λεωφορείο αναχώρησε το πρωί προς το κέντρο υποδοχής του Φινιστέρ στη δυτική Γαλλία, μεταφέροντας περίπου 30 γυναίκες και παιδιά, Μαζί τους και δύο αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια να εξετάσει τις υποθέσεις τους προκειμένου να αποφανθεί αν δικαιούνται να γίνουν δεκτοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη ζούγκλα του Καλαί ζούσαν  πάνω από 6.000 άνθρωποι. Μετά τη μεταφορά την προηγούμενη εβδομάδα των 4.500 ενηλίκων προς κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία, 1.616 ασυνόδευτοι ανήλικοι απομακρύνθηκαν ήρεμα την Τετάρτη προς ειδικά κέντρα, όπου θα αναμείνουν για να μάθουν τις επόμενες εβδομάδες αν θα γίνουν δεκτοί στη Μ. Βρετανία.

1000 περίπου στο Παρίσι - Επιχειρήσεις για την απομάκρυνση τους 

Μετά την εκκένωση του Καλαί, περίπου 1000 μετανάστες και πρόσφυγες πήγαν στο Παρίσι και εγκατέστησαν εκεί τις σκηνές τους, συγκεκριμένα, στην περιοχή Στάλινγκραντ. Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες από το Σουδάν, το Αβγανιστάν, τη Λιβύη και την Ερυθραία, έχουν στήσει τις σκηνές τους, που θελουν να πάνε στη Βρετανία. 

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ώστε να διαλυθεί ο πρόχειρος καταυλισμός. Παράλληλα, υπάρχουν και δεσμεύσεις από πολιτικούς πως οι σκηνές των προσφύγων θα φύγουν μέσα στην εβδομάδα. Ο καταυλισμός κοντά στην πλατεία Στάλινγκραντ είναι ίσως ο μεγαλύτερος στο Παρίσι, αλλά όχι ο μοναδικός.

Δείτε φωτογραφίες από τις σκηνές των μεταναστών στο Παρίσι. 

Φωτό: Reuters, The Sun, Le Figaro