ΔΙΕΘΝΗ

FBI: Δεν ασκείται δίωξη κατά της Χίλαρι για την υπόθεση των emails

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2016, 07:52 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2016, 07:52
FBI: Δεν ασκείται δίωξη κατά της Χίλαρι για την υπόθεση των emails
Facebook Twitter Whatsapp

Τη θέση περί μη άσκησης δίωξης κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον διατηρεί το FBI, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη θέση περί μη άσκησης δίωξης κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον διατηρεί το FBI, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ Τζέιμς Κόμεϊ.

Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την υπουργό Εξωτερικών Κλίντον».

«Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή...έχοντα σχέση με άλλη εγκληματική έρευνα...κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», αναφέρεται στην επιστολή του Κόμεϊ.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο». Στην επιστολή του προς το Κογκρέσο ο κ. Κόμεϊ σημειώνει πως το FBI εργάστηκε νυχθημερόν προκειμένου να εξετάσει έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Είμαστε ευτυχείς που τελείωσε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Υπενθυμίζεται πως, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πυροδότησε βόμβα πριν από δέκα ημέρες επαναφέροντας την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς, χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά από τους Ρεπουμπλικναούς και κόστισε ακριβά στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις, καθώς η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν στην τελική ευθεία.

Οι Ρεπουμπλικανοί, και πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ , χρησιμοποίησαν την υπόθεση εξαπολύοντας επιθέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να της ανατεθούν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν αντιδρώντας στην επιστολή του Κόμεϊ δήλωσε ότι, παρά την απόφαση του FBI, η Χίλαρι Κλίντον «έθεσε τα μυστικά της χώρας μας σε κίνδυνο».

Προηγουμένως, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε δηλώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται από ένα «χειραγωγούμενο σύστημα».