Οι δυνάμεις της συμμαχίας στο Αφγανιστάν συνέλαβαν σήμερα τον ηγέτη ομάδας εξεγερμένων που είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα και φορούσε μπούρκα ενώ σε διαφορετικά επεισόδια ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ και 12 φερόμενοι ως εξεγερμένοι σκοτώθηκαν.
Σε επιδρομή της στην πόλη Κουντούζ ομάδα Νατοϊκών στρατιωτών συνέλαβε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν Σαμσουντίν Αμπού Μπακρ, ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά το κίνημα των Ταλιμπάν και για να κρυφτεί από τους διώκτες του είχε φορέσει μπούρκα, το ρούχο που σκεπάζει ολόκληρο το σώμα και το κεφάλι μουσουλμάνων γυναικών.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για σειρά αιματηρών επιθέσεων κυρίως κατά αστυνομικών. Το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν που έχει πρωτοσχηματιστεί στο Ουζμπεκιστάν ενεργεί κυρίως στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν και βασικά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σήμερα εξάλλου σκοτώθηκε ένα Νατοϊκός στρατιώτης στη διάρκεια επιχείρησης κατά εξεγερμένων ενώ συνολικά 12 εξεγερμένοι έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν κυρίως στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ χθες και σήμερα.