Προκλητική ήταν η αντίδραση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης για όλα τα παιδιά που σκοτώνονται καθημερινά στη χώρα του. Γέλασε και είπε ότι κοιμάται κανονικά!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Sunday Times, ο Άσαντ ρωτήθηκε αν κοιμάται τα βράδια, με όλα αυτά τα παιδιά που σκοτώνονται καθημερινά στο Χαλέπι και σε άλλα μέρη της Συρίας.

Ο πρόεδρος της χώρας φέρεται να γέλασε και απάντησε: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά, κοιμάμαι, εργάζομαι και τρώω κανονικά ενώ αθλούμαι κιόλας».

Ο Άσαντ δήλωσε επίσης πως οι θάνατοι εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων είναι «υπαιτιότητα των τρομοκρατών» και πρόσθεσε πως «μιλάμε για πόλεμο και όχι για φιλανθρωπία».

Ο 51χρονος πρόεδρος της Συρίας συμπλήρωσε με χαρακτηριστική αδιαφορία αναφορικά με τους αναρίθμητους θανάτους αθώων πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών:

Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη. Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες