Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ και την  Χίλαρι Κλίντον, το πρόσωπο των προεκλογικής εκστρατείας των Αμερικανικών εκλογών είναι ο επικεφαλής του FBI Τζέϊμς Κόμι.

Ο διευθυντής του FBI εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας την κριτική τόσο του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο και των Ρεπουμπλικάνων, για τους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί καταλογίζουν αστοχία ενεργειών στο FBI, αναφορικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης έρευνας για την υπόθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι μετά και τη χθεσινή νέα απαλλαγή της Κλίντον από το FBI, καταλογίζουν με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ, νέα προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Κόμι με επιστολή του προς το Κογκρέσο, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία του εργάστηκε χωρίς διακοπή προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα και επεξεργασία των νέων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ δε βρήκε κάποιο λόγο προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή της αξιολόγησης που είχε κάνει για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο.

“Με δεδομένη την έρευνά μας, δεν έχουμε αλλάξει τα συμπεράσματα τα οποία διατυπώσαμε τον περασμένο Ιούλιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόμεϊ.