Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τις εκλογές των ΗΠΑ και τα στοιχήματα αναφορικά με το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς έχουν πάρει «φωτιά».

Πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν αμφίρροπο αγώνα μόλις μία ημέρα πριν από τις εκλογές της Τρίτης, ενώ ο αριθμός των παικτών που έχει «ριχτεί» στην στοιχηματική μάχη των εκλογών υπολογίζεται σε  εκατομμύρια.

Μέχρι την Κυριακή, το ποσό που είχε δοθεί για στοιχήματα υπολογιζόταν περίπου στα 130 εκατομμύρια δολάρια με  αντικείμενο διαπραγμάτευσης για το ποιος θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στο σημείο αυτό αξίζει μνείας ότι το ποσό των στοιχημάτων που είχε δοθεί για το  δημοψήφισμα του Brexit είχε φτάσει στα 159 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Betfair, Naomi Totten.

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι ακόμη επηρεασμένος από το δημοψήφισμα του Brexit για αυτό και δεν είμαστε πεπεισμένοι ακόμη ότι είναι μια τελειωμένη υπόθεση» πρόσθεσε ο Totten.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου έδειχναν ότι οι  Βρετανοί θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΕ. Αντ 'αυτού, ψήφισαν να φύγει από ένα περιθώριο 52 τοις εκατό έως 48 τοις εκατό.

Σε ότι αφορά, τις αμερικανικές εκλογές η εταιρία στοιχήματος, Paddy Power, κρίνει πως οι εκλογές στις ΗΠΑ αποτελούν το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός , ενώ η ιστοσελίδα Iomaire έχει δεχτεί  για στοιχήματα περίπου 4.380.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τις εταιρείες η πιθανότητα νίκης της Κλίντον έχει αυξηθεί μετά και από την απόφαση να μην ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση με τα e-mail.

Η Betfair ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αυτοί που στοιχηματίζουν υπέρ της νίκης Τραμπ είναι όσοι στήριξαν και το Brexit. Τα δύο τρίτα των πελατών της εταιρείας που στήριξαν το Brexit υποστηρίζουν τον Τραμπ. Ο Paul Krishnamurty, επαγγελματίας τζογαδόρος τα τελευταία 15 χρόνια, ο οποίος υποστηρίζει ότι κερδίσει περίπου 500.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της καριέρας του και αναλυτής στην Betfair υποστηρίζει ότι εάν κερδίσει ο Τραμπ, θα χάσει περίπου 28.000 δολάρια. Ο ίδιος είχε στοιχηματίσει υπέρ του Τραμπ στις προκριματικές, τώρα λέει ότι η Κλίντον θα κερδίσει τόσο τη Βόρεια Καρολίνα και τη Φλόριντα. «Προσωπικά πιστεύω ότι η νίκη της Κλίντον θα είναι συντριπτική» αναφέρει χαρακτηριστικά.