Με διάθεση για αποκαλύψεις εμφανίζεται το Wikileaks λίγες ώρες πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Ο διεθνής οργανισμός έβγαλε στη δημοσιότητα έγραφα τα οποία αναφέρουν ότι ο γάμος της κόρης των Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον πληρώθηκε από χορηγίες και προσφορές Αμερικανών πολιτών και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μεγάλης δικηγορικής εταιρείας Ντάουγκ Μπαντ φαίνεται να έχει  επικοινωνεί με τον επίσης επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, τον οποίο προτρέπει να της μιλήσει βάζοντας τέλος σε αυτήν την ιστορία.

«Η έρευνα για τους πόρους που χρησιμοποιεί στην καμπάνια της και τα ποσά που διαθέτει -και που- από το Ίδρυμα για το γάμο και τη ζωή της επί μία 10ετία, τους φόρους των γονιών της και άλλα πολλά, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζω να της μιλήσεις και να βάλεις ένα τέλος σε αυτό», έγραφε στο μήνυμά του ο γνωστός δικηγόρος, σύμφωνα, πάντα, με όσα διέρρευσαν στα wikileaks.

Όσο για το ποσό που διατέθηκε για τον χλιδάτο γάμο της Τσέλσι, το ποσό δεν είναι συγκεκριμένο, ενώ σε άλλο μήνυμα, ο κ.Μπαντ εμφανίζεται να αναφέρει πως «δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν στενό φίλο» του Μπιλ Κλίντον, ενώ χαρακτήρισε «καθόλου έξυπνη» την τακτική του προέδρου του Ιδρύματος και της Τσέλσι, να χρησιμοποιούν πόρους από τις προσφορές και τις χορηγίες, για να καλύπτουν το κόστος ζωής τους επί μία -τουλάχιστον- δεκαετία.