current views are: 7

8 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:47

Ο δημοσκόπος που έδινε προβάδισμα στον Τραμπ «βλέπει» νίκη της Κλίντον

Ο Nate Silver, ο δημοσκόπος που είχε υποστηρίξει σοβαρά πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πιθανότητες να κερδίσει, δίνει την τελική του πρόβλεψη: Νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον.

Δημοσίευση 16:47’

Ο Nate Silver, ο δημοσκόπος που είχε υποστηρίξει σοβαρά πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πιθανότητες να κερδίσει, δίνει την τελική του πρόβλεψη: Νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Nate Silver, ο δημοσκόπος που είχε υποστηρίξει σοβαρά πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πιθανότητες να κερδίσει, δίνει την τελική του πρόβλεψη: Νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, δίνει τώρα 71,4% πιθανότητες να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον και μόνο 28.6% στον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Silver η Κλίντον έχει πιο ισχυρές πιθανότητες από τον Τραμπ να κερδίσει τη Νεβάδα, την Β. Καρολίνα και την Φλόριντα. 

Δείτε την ανάρτηση του Nate Silver με το σχετικό χάρτη. 

Ψήφισαν Χίλαρι – Τραμπ

Η υποψήφια των Δημοκρατικών ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της Τσάπακουα, στη Νέα Υόρκη, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

Φορώντας μπεζ – λαδί κοστούμι, η υποψήφια των Δημοκρατικών προσήλθε στο εκλογικό της κέντρο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον. Την Χίλαρι Κλίντον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς της που λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο περίπου 150 άτομα, τα οποία την περίμεναν επί μία ώρα να καταφτάσει. Ερωτηθείσα από το CNN για το πώς αισθάνεται που ψήφισε τον εαυτό της για πρόεδρο των ΗΠΑ, η Χίλαρι απάντησε:

Είναι το πιο συγκινητικό συναίσθημα, γιατί ξέρω την ευθύνη που συνεπάγεται αλλά και πόσα άτομα περιμένουν την έκβαση αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, εάν είμαι τυχερή και κερδίσω σήμερα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα μετά τις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα σε ένα εκλογικό κέντρο στο Μανχάταν, όπου έγινε δεκτός με ανάμεικτες αντιδράσεις από τους πολίτες: κάποιοι τον χειροκρότησαν, κάποιοι άλλοι τον γιουχάισαν. Ερωτηθείς από τους ρεπόρτερ που τον περίμεναν στο εκλογικό κέντρο για το πώς νιώθει, ο εκκεντρικός μεγιστάνας έσπευσε να δείξει τον ενθουσιασμό του απαντώντας ότι πρόκειται για μια «συναρπαστική και φανταστική ημέρα». 


σχετικα αρθρα