«Η σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε την 24η Αυγούστου μπορεί να διαρκέσει καιρό. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε άλλους σεισμούς μεγάλης έντασης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, Κάρλο Ντολιόνι.

Ο Ντολιόνι μίλησε στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ιταλίας και τόνισε πως «ο εφησυχασμός, κατά συνέπεια, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας υπενθύμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τους σεισμούς. Τόνισε ότι το 1703, στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας σημειώθηκαν δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ενώ μετά από μια διετία ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Το ινστιτούτο ίσα - ίσα  έχει την δυνατότητα να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων του και δεν μπορεί καν να εγγυάται την συντήρηση του τεχνολογικού του εξοπλισμού, σημείωσε ο Ντολιόνι. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του δεν ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα έπρεπε να μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε έρευνα με μεγαλύτερη άνεση, αλλά φέτος αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακόμη και στην κάλυψη των πάγιων εξόδων» του Ινστιτούτου, συμπλήρωσε ο Ιταλός γεωλόγος.