Ο Ρεπουμπλικανός Πολ Ράιαν επανεκλέχθηκε στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων από τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του στο Ουισκόνσιν χθες, κάτι που του επιτρέπει να διεκδικήσει να παραμείνει πρόεδρος της Βουλής, το ύπατο αξίωμα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των εκλογών του 2012, εάν ξαναψηφιστεί από τους συναδέλφους του βουλευτές πρόεδρος της Βουλής, μπορεί να κληθεί να εργαστεί με μια μικρότερη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία αν οι ψηφοφόροι εκλέξουν μικρότερο αριθμό ρεπουμπλικανών. Οι περισσότερες μάχες για τη Βουλή δεν έχουν ακόμη κριθεί.

Όπως και άλλα μέλη της Βουλής, κι άλλοι Ρεπουμπλικανοί δίνουν μάχη για την επανεκλογή στις περιφέρειές τους, και στα αξιώματα που έχουν. Οι εσωκομματικές ψηφοφορίες και στα δύο κόμματα για να αποφασιστούν οι ηγέτες στη Βουλή αναμένονται να διεξαχθούν αργότερα τον Νοέμβριο. Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από όλα μέλη του Κογκρέσου τον Ιανουάριο.

Ο Ράιαν, 46 ετών, είναι πρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015. Η επανεκλογή του δεν είναι σίγουρη, καθώς εξόργισε μερικούς συντηρητικούς όταν είπε ότι δεν θα υποστηρίξει τον Τραμπ ούτε θα τον βοηθήσει στην προεκλογική του καμπάνια εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.


TAGS