Ενωτικός και αποφασισμένος να δώσει νέα πνοή στην Αμερική εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι ''θα ανανεώσει το Αμερικάνικο όνειρο'' και θα είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικάνους.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μεγάλω ευχαριστώ στον κόσμο που τον ψήφισε, ενώ αποκάλυψε ότι έλαβε τηλεφώνημα συγχαρητηρίων από την Χίλαρι Κλίντον, την οποία συνεχάρη για τη δύσκολη μάχη που έδωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ''εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και της έχουμε χρέος για τα δημόσια αξιώματα.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο:

Είναι ώρα για να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. Είναι τώρα ώρα να φτάσουμε σαν ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. 

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι ''h Δική μας Καμπάνια δεν ήταν απλή καμπάνια. Θέλω να υπηρετήσω το λαό και o λαός θα υπηρετήσει αυτό το κίνημα. Θα ανανεώσω το Αμερικανικό όνειρο. Ξόδεψα όλη μου την ενέργεια, βλέποντας αυτό το δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί''. 

Ο νέος πρόεδρος χαρακτήρισε την προεκλογική του εκστρατεία κίνημα, η δουλειά στο οποίο ξεκινά μόλις τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία, και υπογράμμισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στις επιχειρήσεις για να βοηθήσει τις ΗΠΑ.

Όπως υπογράμμισε ο καινούριος πρόεδρος ''κάθε Αμερικανός θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το όνειρό του. Οι ξεχασμένοι πολίτες δεν θα είναι ξεχασμένοι. Θα ξαναχτίσουμε νοσοκομεία, σχολεία. Θα βάλουμε εκατομμύρια ανθρώπους σε θέσεις εργασίας. Θα φροντίσουμε τους βετεράνους πολέμου''.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι ''θα αρχίσουμε πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης. Εχουμε σπουδαίο οικονομικό πρόγραμμα για να φτιάξουμε την καλύτερη οικονομία σε όλο τον κόσμο. 

Αναφορικά με τις εξωτερικές σχέσεις ο κ. Τραμπ τόνισε ότι  θεωρεί ότι θα υπάρχουν πολύ καλές εξωτερικές σχέσεις, προσθέτοντας ότι ''η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται με το δεύτερο. Θα διεκδικήσουμε τη μοίρα της. Να ονειρευτούμε ξανά για τη χώρα μας''. 

 Δήλωσε, ωστόσο, με νόημα:

Θα βάζουμε το συμφέρον της Αμερικής πρώτα, αλλά θα είμαστε δίκαιοι με όλους. Συνεταιρισμό και όχι αντιπαλότητα.