Απαστράπτουσα στο πλευρό του συζύγου της με ένα ιδιαίτερο λουκ βρέθηκε η σύντροφός του και μητέρα του μικρού γιου του Ντον, Μελάνια

Η νέα πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, με καταγωγή από την Σλοβενία, εμφανίστηκε στην νικητήρια ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ με ένα κατάλευκο σύνολο με έναν ώμο, κλέβοντας για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις. 

Η 45χρονη Σλοβένα, πρώην μοντέλο, ήταν διακριτικά παρούσα σε όλη την εκστρατεία του συζύγου της με εντυπωσιακές εμφανίσεις, ενώ είναι αρκετοί αυτοί που αναρωτιούνται τώρα πως θα κινηθεί ως πρώτη κυρία. 

Πάντως, το περασμένο καλοκαίρι, η κίνησή της να ''κλέψει'' παλιότερη ομιλία της Μισέλ Ομπάμα, είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα αρνητικά, σε αντίθεση με τις καλοντυμένες εμφανίσεις της στις ομιλίες του Τραμπ. 

Εντυπωσιακή ήταν και η κόρη του Τραμπ από τον πρώτο του γάμο με την Ιβάνα, Ιβάνκα.

Μελάνια Τραμπ: Η διακριτική σύζυγος 

«Θα γίνει ένας φανταστικός πρόεδρος», τόνισε στις αρχές Νοεμβρίου η Μελάνια Τραμπ, μιλώντας στο Μπέργουιν, κοντά στη Φιλαδέλφεια. Αυτή ήταν και η πρώτη ομιλία της τρίτης συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ χωρίς εκείνον στο πλευρό της.

«Κάθε φορά που ο σύζυγός μου μαθαίνει ότι κλείνει ένα εργοστάσιο στο Οχάιο ή τη Βόρεια Καρολίνα ή εδώ στην Πενσιλβάνια, βλέπω ότι οργίζεται», είχε πει η Μελάνια.

«Ξέρει πώς να προκαλεί, έτσι δεν είναι;», είχε προσθέσει αναφερόμενη στις αμφιλεγόμενες ομιλίες του Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας κατάφερε να προσβάλει τις γυναίκες, τους Μεξικανούς, τους μουσουλμάνους και τα άτομα με αναπηρίες μεταξύ άλλων.

Προσπαθώντας να εμφανίσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια έγινε υπέρμαχος «των αμερικανικών αξιών, της ευγένειας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού, της συμπόνιας, της γενναιοδωρίας».

«Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να μιλάμε μεταξύ μας, να διαφωνούμε, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο», υπογράμμισε η Μελάνια.

Η ίδια παρουσίαζε τον εαυτό της ως μια γυναίκα «ανεξάρτητη», διαβεβαιώνοντας ότι ο σύζυγός της «σέβεται τις γυναίκες και τους προσφέρει τις ίδιες ευκαιρίες» με τους άνδρες.

Αναφερόμενη στο έργο που προτίθεται να επιτελέσει ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Μελάνια δήλωσε ότι «θα υπερασπίζεται τις γυναίκες και τα παιδιά».

Ήδη από το 1999 είχε δηλώσει στους New York Times ότι θα γίνει μια Πρώτη Κυρία «πολύ παραδοσιακή, όπως η Μπέτι Φορντ ή η Τζάκι Κένεντι».

Η πρώτη της ομιλία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στα μέσα Ιουλίου ήταν φιάσκο: είχε δεχθεί επικρίσεις επειδή ο λογογράφος της είχε χρησιμοποιήσει ολόκληρα αποσπάσματα από τον λόγο της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα από το 2008. Μετά το περιστατικό αυτό εξαφανίστηκε για ένα διάστημα από τα κοινά.

Πριν το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις, υπερασπιζόμενη τον σύζυγό της «100%» σε όλα τα θέματα. Εκείνη την εποχή είχε δηλώσει ότι προτιμά να αφιερώνει τον χρόνο της στην ανατροφή του 10χρονου γιου της Μπάρον.

Στις αρχές Αυγούστου γυμνές φωτογραφίες της Μελάνια, που δημοσιεύθηκαν από τη New York Post και οι οποίες φέρονται να τραβήχτηκαν το 1995 στις ΗΠΑ, παρόλο που η Μελάνια ισχυρίζεται ότι έφτασε στη χώρα το 1996, προκάλεσαν ερωτήματα για το αν βρισκόταν νόμιμα στη χώρα τότε.

«Πάντα συμμορφωνόμουν με τους μεταναστευτικούς νόμους της χώρας αυτής», είχε απαντήσει στον λογαριασμό της στο Twitter η Μελάνια, η οποία έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα το 2006.

Η προηγούμενη Πρώτη Κυρία με ξένη καταγωγή ήταν η Λουίζα Άνταμς, σύζυγος του προέδρου Τζον Κουίνσι Άνταμς (1825-1829), που είχε γεννηθεί στη Βρετανία.