Η ολλανδική κυβέρνηση εύχεται να υπάρξει «περισσότερη σαφήνεια», αναφορικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας, πριν να τον εγκρίνει, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιαν Κες ντε Τζάγκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό ιδιωτικό δίκτυο της Χάγης, RTL Z.
«Κατ' εμένα χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, πριν η Ολλανδία δεσμευθεί έναντι του συμπληρωματικού 'πακέτου' δανεισμού", προς την Ελλάδα», τόνισε ο αξιωματούχος.

Βεβαίωσε εξάλλου ότι, «οι διαβουλεύσεις», πάνω στο θέμα αυτό, με τις ολλανδικές τράπεζες «εξελίσσονται πολύ καλά», ενώ εκτίμησε ότι η ενδεχόμενη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, την οποία προσδοκά «εθελοντική» (...) «θα πρέπει να πηγάσει απ' όλα τα κράτη-μέλη της 17μελούς ευρωζώνης».

Εύχονται οι διοικήσεις των τραπεζών, από την πλευρά τους, μία «ισότιμη» συμμετοχή των διαφόρων συμμετεχόντων επενδυτών του ιδιωτικού τομέα (στο νέο δανεισμό), έκρινε συγχρόνως ο Ολλανδός αξιωματούχος.

 «Για την πέμπτη, κατά σειρά, δανειακή δόση προς την Ελλάδα, από το δάνειο ΕΕ-ΔΝΤ των 110 δισ. ευρώ, κατ' αρχήν έχει δοθεί η υπόσχεση" (...) "όμως, χρειάζονται περισσότερη σαφήνεια και χρόνος», ώστε να ετοιμαστεί ο νέος εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδας, δήλωσε καταλήγοντας ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.