Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται έτσι και η θετική σχέση που προοιωνίζεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία φάνηκε, όχι μόνο από την σημερινή του δήλωση, καθώς ήταν ο πρώτος ηγέτης που έστειλε συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του, αλλά και από τους προηγούμενους μήνες, οπότε και οι δύο άνδρες δεν έχαναν την ευκαιρία να ανταλλάσσουν, έστω και από μακριά, φιλοφρονήσεις. 

Πριν από ένα χρόνο περίπου, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον Τραμπ ''πολύ λαμπρό άνδρα και ιδιαίτερα ταλαντούχο''. 

Εξάλλου, σε άλλη δήλωσή του ''καλωσόρισε'' τα λόγια του Τραμπ σε ανύποπτο χρόνο ότι ''θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας'', ενώ δεν δίστασε να ''καρφώσει'' τον δημοσιογράφο με τον οποίο μιλούσε λέγοντας ''που είναι το καλό σε αυτό. Εμείς το καλωσορίζουμε, εσείς όχι;»

Την ίδια στιγμή και ο Τραμπ είχε τον δικό του καλό λόγο να πει για τον Πούτιν.

Στην διάρκεια ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ με την Χίλαρι Κλίντον, υπογράμμισε ότι ο Πούτιν είναι καλύτερος ηγέτης από τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις, έχει υποδηλώσει την πρόθεσή των ΗΠΑ για να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία. 

Σε αυτό το πλαίσιο ''αγάπης'' κύλησε η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, με τον Πούτιν σήμερα να είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που αποστέλλει συγχαρητήρια για την εκλογή του. 

Και αν αυτό δεν είναι ''οιωνός'' μιας -αν μη τι άλλο - ενδιαφέρουσας σχέσης, τότε ποιο είναι;