Κάποιες από τις πιο "άστοχες" δηλώσεις που έχει κάνει η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μισέλ Μπάκμαν επιστρέφουν τώρα για να την στοιχειώσουν, καθώς μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της τα μέσα ενημέρωσης έστρεψαν επάνω της την προσοχή τους.

Η ίδια η Μπάκμαν, μιλώντας σήμερα σε καμιά εκατοστή υποστηρικτές της στο Νιου Χαμσάιρ, έδειξε την πλάτη της λέγοντας ότι έχει "σπονδυλική στήλη από τιτάνιο", σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι σε θέση να αντέξει την "επίθεση" των μέσων που είναι έτοιμα να επισημάνουν και την παραμικρή γκάφα της.

Η πιο πρόσφατη από αυτές έγινε μόλις την Δευτέρα. Σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο Fox News η Μπάκμαν είπε ότι ο ηθοποιός Τζον Γουέιν καταγόταν από το Γουότερλου της Άιοβα όπου γεννήθηκε και η ίδια, επισημαίνοντας ότι "έχει το ίδιο πνεύμα" με αυτόν. Στην πραγματικότητα, ο Τζον Γουέιν γεννήθηκε στο Γουίντερσετ, που απέχει 240 χιλιόμετρα. Στο Γουότερλου όμως είχε εγκατασταθεί για ένα διάστημα ο κατά συρροή δολοφόνος Τζον Γουέιν Γκέισι. Η Μπάκμαν ρωτήθηκε για την γκάφα αυτή σήμερα και προσπάθησε να... μπαλώσει τα πράγματα υποστηρίζοντας ότι "το πρώτο σπίτι των γονιών του Τζον Γουέιν ήταν στο Γουότερλου" και ότι αυτό που ήθελε επί της ουσίας να επισημάνει ότι και η ίδια διακρίνεται για τον "πατριωτισμό, την αγάπη στην πατρίδα, το θετικό ενθουσιασμό" που διέκρινε και τον ηθοποιό.

Εκτός από τη γενέτειρα του Τζον Γουέιν, η βουλευτής της Μινεσότα έχει αναφέρει και άλλες ανακρίβειες, ίσως πολύ σημαντικότερες. Πρόσφατα, είπε ότι οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί από πέρσι κατά 29% λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η ιστοσελίδα PolitiFact.com ωστόσο, που ειδικεύεται στην επαλήθευση στοιχείων, διαπίστωσε ότι η πραγματική αύξηση είναι περίπου 10%. Τα μέσα ενημέρωσης εξετάζουν εξονυχιστικά και τα οικονομικά στοιχεία της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times μια συμβουλευτική κλινική που ανήκει στο σύζυγό της έλαβε επιχορήγηση περίπου 30.000 δολαρίων τόσο από τις αρχές της Μινεσότα όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την τελευταία πενταετία.

 Επίσης, μια φάρμα στο Ουισκόνσιν, όπου η Μπάκμαν φέρεται να είναι συνεταίρος, έλαβε επιχορήγηση ύψους 260.000 δολαρίων, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με τη θέση που έχει εκφράσει κατ' επανάληψη, ότι πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες της κυβέρνησης. Απαντώντας στις κατηγορίες αυτές η Μπάκμαν είπε στο Fox News ότι η ίδια και ο σύζυγός της δεν πήραν τα χρήματα για την κλινική και "δεν έχουν πάρει ούτε δεκάρα" από τη φάρμα που ανήκει στον πεθερό της. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν την Μπάκμαν να δίνει μάχη "στήθος με στήθος" με τον έτερο υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ. Η ίδια φέρεται να θεωρεί σίγουρο όχι μόνο το χρίσμα αλλά και την εκλογή της στην προεδρία αφού, μιλώντας στους υποστηρικτές της είπε, αναφερόμενη στον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο: "Η πρόεδρος Μπάκμαν θα απαγορεύσει το ότο κιου στο Λευκό Οίκο", ειρωνευόμενη τον Ομπάμα που το χρησιμοποιεί τακτικά στις ομιλίες του.