Τα συγχαρητήριά της στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε η μεγάλη ηττημένη των αμερικανικών εκλογών Χίλαρι Κλίντον στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά το αποτέλεσμα.

«Θα δουλέψω με τον Τραμπ, ελπίζω να είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος. Νιώθω ευγνωμοσύνη για την εκπληκτική εκστρατεία» ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον και πρόσθεσε:

Η εκστρατεία μας δεν ήταν για έναν άνθρωπο ή μια ψηφοφορία είναι για τη χώρα μας. Το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ θα είναι πρόεδρος και του χρωστάμε μια ευκαιρία να ηγηθεί. Πρέπει να γίνει ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Θα πρέπει να περιφρουρήσουμε την ελευθερία έκφρασης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου. Αυτά θα πρέπει να τα προασπίσουμε.

Η κ. Κλίντον ευχαρίστησε την οικογένειά της καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

Έμμεσες αναφορές στα σκάνδαλα Τραμπ

Από την ομιλία της Κλίντον δεν έλειψαν οι έμμεσες αιχμές για τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την προεκλογική περίοδο και αφορούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

«Για όλες τις γυναίκες που με παρακολουθείτε, να μην αμφιβάλετε πως αξίζετε κάθε ευκαιρία για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας» είπε, ενώ λίγο νωρίτερα σημείωσε πως «γνωρίζω ότι ακόμα δεν διαλύσαμε το μεγαλύτερο γυάλινο τείχος, αλλά κάποια μέρα, κάποια θα το κάνει, ελπίζω πολύ νωρίτερα απ' ότι πιστεύετε τώρα».