Τοποθέτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος έκανε ο  Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για να τον συγχαρεί και τον προσκάλεσε τον Λευκό Οίκο. Επιπλέον ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στις διαφορές του με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, κάνοντας μνεία στην εποχή Μπους.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Χίλαρι Κλίντον δηλώνοντας: "Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη ως υπουργός Εξωτερικών. Όλοι είναι λυπημένοι όταν η ομάδα τους χάνει τις εκλογές, αλλά την επόμενη ημέρα θα πρέπει να σκεφτούν όλοι πως είμαστε πρώτα από όλα Αμερικανοί και πατριώτες."

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «μου έδωσε την αίσθηση της ενότητας, σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου, και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Ελπίζω να διατηρήσει αυτό το πνεύμα.»Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος του ο Ομπάμα τόνισε ότι «Την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή πρώτα Ρεπουμπλικανοί, αλλά είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα. 

«Αυτό είπα στον Τραμπ και αυτό άκουσα από εκείνον όταν τον άκουσα. Αυτό χρειάζεται η χώρα. Μία αίσθηση ενότητας, σεβασμού στους θεσμούς και σεβασμό απέναντι στους άλλους. Ελπίζω έτσι να ξεκινήσει η προεδρία του», είπε ο Ομπάμα. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε με τον αντιπρόεδρό του, κ. Μπάιντεν, λέγοντας πως αυτός δεν έχει καμία εκλογική ήττα, αλλά ο ίδιος έχει βιώσει εκλογικές απώλειες στη ζωή, προκαλώντας το γέλιο του τελευταίου.

Τέλος, πρόσθεσε στα λεγόμενα του ότι «ανυπομονώ να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου έτσι ώστε ο επόμενος Πρόεδρος να είναι ο καλύτερος. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς και ελπίζεις όταν θα παραδώσεις την εξουσία να έχεις κάνει το καλύτερο και εμείς νομίζω πως αυτό κάναμε».