Ομπάμα: Είμαστε πάνω από όλα Αμερικανοί - Να είναι ενωτικός ο Τραμπ (Βίντεο και φωτό)

Ομπάμα: Είμαστε πάνω από όλα Αμερικανοί - Να είναι ενωτικός ο Τραμπ (Βίντεο και φωτό)

Τοποθέτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος έκανε ο  Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για να τον συγχαρεί και τον προσκάλεσε τον Λευκό Οίκο. Επιπλέον ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στις διαφορές του με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, κάνοντας μνεία στην εποχή Μπους.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Χίλαρι Κλίντον δηλώνοντας: "Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη ως υπουργός Εξωτερικών. Όλοι είναι λυπημένοι όταν η ομάδα τους χάνει τις εκλογές, αλλά την επόμενη ημέρα θα πρέπει να σκεφτούν όλοι πως είμαστε πρώτα από όλα Αμερικανοί και πατριώτες."

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «μου έδωσε την αίσθηση της ενότητας, σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου, και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Ελπίζω να διατηρήσει αυτό το πνεύμα.»Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος του ο Ομπάμα τόνισε ότι «Την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή πρώτα Ρεπουμπλικανοί, αλλά είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα. 

«Αυτό είπα στον Τραμπ και αυτό άκουσα από εκείνον όταν τον άκουσα. Αυτό χρειάζεται η χώρα. Μία αίσθηση ενότητας, σεβασμού στους θεσμούς και σεβασμό απέναντι στους άλλους. Ελπίζω έτσι να ξεκινήσει η προεδρία του», είπε ο Ομπάμα. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε με τον αντιπρόεδρό του, κ. Μπάιντεν, λέγοντας πως αυτός δεν έχει καμία εκλογική ήττα, αλλά ο ίδιος έχει βιώσει εκλογικές απώλειες στη ζωή, προκαλώντας το γέλιο του τελευταίου.

Τέλος, πρόσθεσε στα λεγόμενα του ότι «ανυπομονώ να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου έτσι ώστε ο επόμενος Πρόεδρος να είναι ο καλύτερος. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς και ελπίζεις όταν θα παραδώσεις την εξουσία να έχεις κάνει το καλύτερο και εμείς νομίζω πως αυτό κάναμε». 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο