current views are: 13

10 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:23

ΗΠΑ: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ – «Δεν είσαι ο πρόεδρός μου» (Βίντεο – φωτό)

Διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις των ΗΠΑ.

Δημοσίευση 05:23’

Διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις των ΗΠΑ.

Διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις των ΗΠΑ.

Xιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, και πραγματοποίησαν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν φωνάζοντας το σύνθημα «Δεν είναι ο πρόεδρος μου».

Στο κεντρικό Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στον Τραμπ!» , «Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ».

Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας.

Διαδηλώσεις και σε Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Πόρτλαντ, αλλά και το Όρεγκον

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, αλλά και το Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων (CVS) στο Όουκλαντ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και για την απαγόρευση της εισόδου παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Στο Όστιν του Τέξας, διαδήλωση πραγματοποίησαν περίπου 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δεν απάντησε άμεσα στα αιτήματα σχολιασμού των διαδηλώσεων. Ωστόσο, ο Τραμπ στην επινίκια ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός, για όλους τους Αμερικανούς.

πηγή φωτό: Reuters


σχετικα αρθρα