Συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει σήμερα ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Όπως αναφέρει η DW,  o Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα δεκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της μετάβασης της εξουσίας που θα λάβει χώρα τους επόμενους δυόμισι μήνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ορκωμοσία του κ.Τραμπ θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου.

«Το αμερικάνικο ταξίδι θα συνεχίσει και ελπίζω ο επόμενος πρόεδρος να είναι πετυχημένος, και από την πλευρά μου θα βοηθήσω σε αυτό» τόνισε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα Και επισήμανε ότι "η πολιτική δεν έχει ευθείες γραμμές, κάποιες φορές προχωράμε, αλλά όταν χάνουμε μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε διαφορετική προσέγγιση από τον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους, αλλά το 2009 εξασφαλίστηκε αυτή η ομαλή συνέχεια.

«Η προεδρία και η αντιπροεδρία είναι μεγαλύτερες από όλους μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για μία πετυχημένη μετάβαση», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η ειρηνική μετάβαση αποτελεί ορόσημο της Δημοκρατίας.