Ο Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δε θα υπάρξει “υποβάθμιση” της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός λαός “είναι η ύψιστη εγγύηση για κάθε πρόεδρο, αλλά και για τη μεταβίβαση της εξουσίας,” σχολιάζει το CNN.

Ο Μπάιντεν, μίλησε σε δείπνο του World Jewish Congress που εκπροσωπεί τις εβραϊκές κοινότητες σε εκατό χώρες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ομιλίας του, βρέθηκαν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ στην προεδρία του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση “δε θα υποβαθμίσει την υποστήριξή της” προς το Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε:

Μερικοί φίλοι μου στην κοινότητά σας ανησυχούν για τη συνέχιση υλοποίησης των αμερικανικών δεσμεύσεων έναντι του Ισραήλ. Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι δεν έχω αμφιβολία ότι στη διακυβέρνηση Τραμπ δε θα υπάρξει υποβάθμιση της υποστήριξης ως συνέπεια μεταβίβασης της εξουσίας

“Ακόμη κι αν είναι στις προθέσεις της επόμενης διακυβέρνησης, που δεν είναι, το Κογκρέσο δε θα αφήσει ποτέ να συμβεί αυτό. Ο αμερικανικός λαός δε θα το επιτρέψει να συμβεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN.