Αποφασισμένος να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα δηλώνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά τον θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Παρόλο που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ δεν σχολίασαν επίσημα την εκλογική νίκη του Τραμπ, η κύρια εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Rodong Sinmun καταδίκασε τη «στρατηγική επιμονή» του απερχόμενου προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επιχείρησε να συγκρατήσει τις φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά με οικονομικές κυρώσεις.

«Η ελπίδα της Ουάσινγκτον για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας είναι μια ψευδαίσθηση», έγραψε η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως ο διάδοχος του Ομπάμα θα αντιμετωπίσει ένα βαρύ φορτίο, όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει περιγράψει με σαφήνεια ποια πολιτική θα ακολουθήσει απέναντι στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ωστόσο έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι προειδοποιήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβρη, ο βορειοκορετης ηγέτης είχε τονίσει σε συνέντευξή του ότι «αν θέλουν οι ΗΠΑ να παραμείνουν μια μεγάλη δύναμη, είτε η Χίλαρι Κλίντον είτε ο Ντόναλντ Τραμπ, ανάλογα με το ποιός από τους δύο θα νικήσει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, θα πρέπει να επιχειρήσουν να κάνουν μια νέα αρχή με τις σχέσεις με την Βόρειο Κορέα».

«Πρόσεχε Τραμπ! Πρόσεχε Χίλαρι! Οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, ντροπιάστηκε στα μάτια όλου του κόσμου. Η Αμερική με τον Ομπάμα υπήρξε "απερίσκεπτη" και έβαλε τον κόσμο στο χείλος ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου με την Βόρεια Κορέα. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν πάρει ένα μάθημα από την μακρά αντιπαράθεση με την Βόρεια Κορέα», είχε πει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας πως:

Η μόνη διέξοδος για τις ΗΠΑ για να απαλλαγούν από αυτή την «οδύνη είναι να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι στη Βόρεια Κορέα και να κάνουν μια νέα αρχή. Αυτό από μόνο του θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να σώσουν την φήμη τους ως μεγάλη δύναμη.