current views are: 8

10 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:25

Ομπάμα: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχεις – Τραμπ: Aνυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα σήμερα στο Λευκό Οίκο εν αναμονή της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα και του Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση 16:25’

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα σήμερα στο Λευκό Οίκο εν αναμονή της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα και του Ντόναλντ Τραμπ.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα σήμερα στο Λευκό Οίκο εν αναμονή της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 70χρονος επιχειρηματίας έφτασε στον Λευκό Οίκο με αυτοκίνητο γύρω στις 11:00, τοπική ώρα, και πέρασε μέσα στο προεδρικό μέγαρο χωρίς να καταγραφεί η άφιξή του από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη του Ντοναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του απερχόμενου προέδρου κατά την διάρκεια συγχαρητήριου τηλεφωνήματος που προέβη στον νέο Πλανητάρχη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο αντρών ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική συνάντηση με τον εκλεγέντα Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί με την ομάδα του γύρω από πολλά και φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τον εκλεγμένο διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι είχαν μια ευρεία συζήτηση.

Ο Ομπάμα εξήγησε ότι συνομίλησαν για διάφορα ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και χαρακτήρισε «εξαίρετη» τη συζήτησή τους. Ακόμη, είπε πως θέλει ο Τραμπ και η σύζυγός του να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος είπε επίσης ότι θεωρεί σημαντικό η χώρα να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ομπάμα είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει να επιτύχει.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ σημείωσε ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο διήρκεσε περισσότερο από το προγραμματισμένο,(σ.σ 10 λεπτά) επανέλαβε πως συζήτησαν διάφορα ζητήματα με τον Ομπάμα και πρόσθεσε ότι είναι «ανυπόμονος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο» Ομπάμα καθώς θα έχουν κι άλλες συναντήσεις.

Την ίδια ώρα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, και η μέλλουσα πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, είχαν τη δική τους συνάντηση στην προεδρική κατοικία στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, πανηγυρική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον στον νέο αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικότερα, το ιδιωτικό αεροσκάφος του Τραμπ υποδέχθηκαν δύο πυροσβετικά που έριχναν νερό, δημιουργώντας μια αψίδα θριάμβου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Τραμπ υποδέχθηκαν δύο πυροσβεστικά που έριχναν νερό, δημιουργώντας μια αψίδα θριάμβου. 

 Όπως μεταδίδει το Associated Press ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε από χθες συσκέψεις με τους επιτελείς του για να συγκροτήσει την κυβέρνησή του καθώς και να καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν κρίσιμα πόστα σε υπουργεία όπως το Εξωτερικών, το Αμύνης, της Δημόσιας Τάξης, το Οικονομικών. Μεταξύ των πολύ στενών αυτών συνεργατών του συγκαταλέγονται, πέραν του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, ο -με ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του- επικεφαλής της καμπάνιας του, Ρινς Πρίμπους, ο γερουσιαστής της Αλαμπάμα, Τζεφ Σέσιονς, και ο σύζυγος της κόρης του Ιβάνκα, Τζάρετ Κούσνερ.

Μετά την συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ θα συναντηθεί με τον μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πολ Ράιαν στο Καπιτώλιο καθώς και με τον Γερουσιαστή Μιτσ Μσσόννελ.

 


σχετικα αρθρα