current views are: 5

11 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:54

Συνεργάτης Τραμπ: Μεγάλο προεκλογικό εργαλείο η κατασκευή του τείχους στο Μεξικό

Η εξαγγελία της κατασκευής του τείχους με το Μεξικό ήταν “ένα μεγάλο προεκλογικό εργαλείο,” δηλώνει ο Νιουτ Γκίνγκριτς, εκ των βασικών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ. 

Δημοσίευση 10:54’

Η εξαγγελία της κατασκευής του τείχους με το Μεξικό ήταν “ένα μεγάλο προεκλογικό εργαλείο,” δηλώνει ο Νιουτ Γκίνγκριτς, εκ των βασικών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Νιουτ Γκίγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κι από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι δεν αναμένει από τον Τραμπ να διαθέσει αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να πιέσει το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή του τείχους που έχει εξαγγείλει προεκλογικά. Νομίζω ότι “ήταν ένα μεγάλο προεκλογικό εργαλείο,” τόνισε ο ίδιος.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες σαν κι αυτή, αλλά και οι συχνές φραστικές επιθέσεις που έκανε προεκλογικά ο Τραμπ κατά των επικριτών του, είχαν ως πολιτική συνέπεια τη μη αποδοχή του, τόσο από τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και από τον ηγετικό πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων, κατά τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη στελέχωση της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ “διαρρέουν” ονόματα. Μεταξύ αυτών ο Στιβ Μπάνον (ηγετικό στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ) κι ο Ρινς Πρίμπους (πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων) είναι υποψήφιοι για τη θέση του προσωπάρχη στο Λευκό Οίκο.

Ο υπεύθυνος Οικονομικών της προεκλογικής του εκστρατείας Στίβεν Μνουσίν (προέρχεται από την Goldman Sachs), το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζεμπ Χένσαρλινγκ και ο Τζέιμς Ντάιμον (διευθυντικό στέλεχος της J.P. Morgan) είναι υποψήφιοι για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.


σχετικα αρθρα