Και τι δεν έχει γραφτεί για τον Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά από την ημέρα που εξελέγη νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ένα από τα ερωτήματα που «βασάνιζε» πολλούς ήταν και το... πορτοκαλί χρώμα του δέρματός του.

Αν και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την αιτία αυτής της πορτοκαλί απόχρωσης στο δέρμα του Τραμπ, πολλοί καλλιτέχνες μακιγιάζ και εμπειρογνώμονες μαυρίσματος έχουν μια αρκετά καλή εικασία: πρόκειται για κακή τεχνική τεχνητού μαυρίσματος.

«Ξέρω ακριβώς τι κάνει στον εαυτό του, το κρεβάτι σολάριουμ που χρησιμοποιεί, το σπρέι μαυρίσματος που προτιμάει και επειδή φοράει φυσικά γυαλιά όταν μπαίνει στο σολάριουμ μπορείτε να δείτε την υπερ-μελάγχρωση γύρω από τα μάτια του», δήλωσε ο Jason Kelly, καλλιτέχνης μακιγιάζ, ο οποίος είχε προσληφθεί προσωρινά για να εργαστεί στην φετινή Εθνική Συνέλευση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, τον Ιούλιο.

«Θα πρέπει να είναι πολύ εξειδικευμένος κάποιος, όταν βάζει μακιγιάζ σε ένα δέρμα που έχει υποστεί αυτο-μαύρισμα. Και αν το κάνες λάθος, φαίνεται πραγματικά πολύ λάθος, ειδικά σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας», είπε τον περασμένο Μάρτιο ο Dante Fitzpatrick, διευθυντής της επιχείρησης Beach Bum Tanning, με εξειδίκευση στα σχέδια με αερογράφους, στην NY Daily News.

Ο Fitzpatrick πρόσθεσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να μην χρησιμοποιεί το σωστό χρώμα για το δέρμα του, και ταυτόχρονα να βάζει και το μακιγιάζ επάνω του με λάθος τρόπο. «Τα φώτα μιας τηλεοπτικής κάμερας αλλάζουν το φυσικό χρώμα του δέρματος στην εικόνα και αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα», πρόσθεσε στην Daily News η Kimberly Kinch, καλλιτέχνης μακιγιάζ στη Νέα Υόρκη.