«Θέλω να ζητήσω  συγγνώμη για όσους χριστιανούς στρέφουν το βλέμμα τους προς άλλη κατεύθυνση όταν συναντούν έναν φτωχό», δήλωσε  ο πάπας Φραγκίσκος  στη συνάντησή του με χιλιάδες άστεγους, στην επίσημη αίθουσα ακροάσεων του Βατικανού. 

«Σας ζητώ συγγνώμη αν κάποιες φορές μπορεί να σας πρόσβαλα με τα λόγια μου, αλλά και για όλους τους χριστιανούς που διαβάζουν το Ευαγγέλιο και δεν κατανοούν ότι το κεντρικό του σημείο είναι, ακριβώς, η φτώχεια», τόνισε ο Φραγκίσκος.  Συνολικά, σήμερα  μπήκαν στο Βατικανό περίπου τέσσερις χιλιάδες άστεγοι και άτομα που κατάφεραν να βρουν έναν τόπο κατοικίας, με τη βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων.Είχαν καταγωγή από είκοσι δυο διαφορετικές χώρες του κόσμου.    

«Μπορεί να είναι φτωχός, κανείς, αλλά όχι είλωτας. Μπορεί να είναι φτωχός, αλλά όχι χωρίς περηφάνια, και δεν μπορεί  να εξουσιάζεται», τόνισε με έμφαση ο ποντίφικας, μιλώντας στα ισπανικά.  Η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από  τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου και η σημερνή συνάντηση ολοκληρώθηκε με προσευχή του  Αργεντινού  πάπα, ο οποίος είχε  έξι άστεγους στο πλευρό του.