Πέντε Δημοκρατικούς που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ,στις προεδρικές εκλογές του 2020, παρουσιάζει ο Guardian. Μετά από την ήττα της Χίλαρι Κλίντον οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη να κουβεντιάζουν τον αντίπαλο του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Elizabeth Warren, γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη. Είναι δημοφιλής στους Δημοκρατικούς, πρώην καθηγήτρια Νομικής στο Χάρβαρντ με αγώνα για τις οικογένειες από τα μικρά και τα μεσαία στρώματα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

 

Julián Castro, 41 χρονών, λατινικής καταγωγής και ιδιαίτερα δημοφιλής. Έχει διατελέσει υπουργός στέγασης και αστικής ανάπτυξης. Να σημειωθεί πως υπάρχουν πολιτείες των ΗΠΑ όπου οι κάτοικοι λατινικής καταγωγής φτάνουν το  18% του πληθυσμού (Αριζόνα, Νεβάδα, Φλόριντα, Κολοράντο). 

 

Cory Booker, γερουσιαστής από το Νιού Τζέρσεϊ που θεωρείται χαρισματικός. Το όνομα του είχε δημοσιευθεί ανάμεσα σε εκείνα που θα επέλεγε η Χίλαρι Κλίντον για αντιπρόεδρο. Τελικά επέλεξε τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν.

 

Kirsten Gillibrand, γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη. Είχε καλύψει την κενή θέση που είχε αφήσει η Χίλαρι Κλίντον στη Γερουσία. Νωρίτερα είχε εκλεγεί στο Κογκρέσο, αφού είχε υπερισχύσει ενός Ρεπουμπλικανού, που είχε υπηρετήσει τέσσερις θητείες. 

 

Sherrod Brown, γερουσιαστής από το Οχάιο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γενικά, αλλά ακόμα περισσότερο στους υποστηρικτές του Σάντερς, στις εκλογές. Δίνει ιδιαίτερη βάση στα προβλήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων. Έχει καλές σχέσεις με τα εργατικά συνδικάτα.