Ούτε ένα δολάριο δεν πρόκειται να δεχτεί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2015 σε εκδήλωση στο Ρότσεστερ, το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν εκλεγεί είναι να μην δεχτεί χρήματα για την θητεία του.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ούτε ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε δεχτεί αμοιβή για τα καθήκοντα του στην ηγεσία της χώρας.

Μάλιστα ένας χρήστης του Twitter ρώτησε τον Τραμπ  με αφορμή ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του ‘15 αν τελικά θα αμειφθεί για τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ με τον επιχειρηματία να ότι  δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα δολάριο .

 

Στο ίδιο βίντεο. Ο Τραμπ φαίνεται να λέει ότι ο ίδιος χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα ποσό που θα κέρδιζε ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ ανέρχεται στα 400.000 δολάρια το χρόνο, 50.000 δολάρια του προϋπολογισμού για τα προσωπικά του έξοδα, 100.000 δολάρια ως μη φορολογούμενη αποζημίωση για τα ταξίδια του  19.000 δολάρια μόνο για την διασκέδαση» του, ενώ υπενθυμίζεται πως η περιουσία του ανέρχεται στα 3,7 δισ. Δολάρια από τα κέρδη των επιχειρήσεών