current views are: 4

12 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:26

Τραμπ: Αν επιτεθούμε στη Συρία θα έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία – Αναδίπλωση στο θέμα του «Obamacare»

Επιβεβαίωση της αλλαγής πολιτικής στο συριακό ζήτημα από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον

Δημοσίευση 19:26’

Επιβεβαίωση της αλλαγής πολιτικής στο συριακό ζήτημα από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον

Επιβεβαίωση της αλλαγής πολιτικής στο συριακό ζήτημα από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να επιτεθεί στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς κάτι τέτοιο θα την έφερνε σε πολεμική αντιπαράθεση με την Μόσχα.

 «Η θέση μου είναι πως (…) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το ΙΚ. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (…). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στη The Wall Street Journal.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της χώρας αυτής, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες. Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το ΙΚ, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία.

Στροφή στο θέμα του Obamacare

Στην ίδια συνέντευξη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην «ακουμπήσει» διατάξεις του «Obamacare», του νόμου του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Τραμπ είχε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα καταργήσει τον νόμο του 2010, ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, δήλωσε πως είναι ανοικτός σε μια συμβιβαστική λύση.

Μάλιστα, τόνισε πως ενδιαφέρεται να διατηρήσει κάποιες διατάξεις του «Obamacare» και πρόσθεσε ότι η διάρκειας 90 λεπτών συνάντησή του με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον έκανε να αλλάξει την στάση του. «Του είπα ότι θα εξετάσω τις εισηγήσεις του και ως ένδειξη σεβασμού, σκοπεύω να το κάνω», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κατάργηση και αντικατάσταση» είναι το σύνθημα των Ρεπουμπλικάνων για τον νόμο για την υγειονομική περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία έξι χρόνια. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήριζε τον «Obamacare» καταστροφή κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα φτιάξει έναν πολύ καλύτερο νόμο.

 


σχετικα αρθρα