current views are: 6

14 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:04

Νέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία (Βίντεο)

Στο ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει να κινείται η Νέα Ζηλανδία, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε άλλος ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ

Δημοσίευση 06:04’

Στο ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει να κινείται η Νέα Ζηλανδία, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε άλλος ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ

Στο ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει να κινείται η Νέα Ζηλανδία, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε άλλος ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σε συνέχεια των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, σε τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται ότι θα ανέλθει το ύψος των ζημιών από τον πρώτο μεγάλο σεισμό , όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι.

Ενώ, προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων, αλλά και μεγάλες ζημιές σε δρόμους και σε υποδομές.

«Ήταν το πιο μεγάλο σοκ που θυμάμαι (να έχει συμβεί) στο Ουέλινγκτον» δήλωσε ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβαλε ένα ταξίδι του στην Αργεντινή.

Στο Ουέλιγκτον οι κάτοικοι δημιούργησαν κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους που οδηγούν στο ύψωμα Βικτόρια, ενώ περίπου 100 άτομα, μεταξύ των και παιδιά, κατέφυγαν στο κτήριο της Βουλής.

Η πολιτεία πρότεινε στους κατοίκους να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας για να ελεχθεί για ζημιές. Το διεθνές αεροδρόμιο του Ουέλινγκτον παρέμεινε σε λειτουργία, παρά τις καθυστερήσεις ορισμένων πτήσεων.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας (NZX) ανακοίνωσε ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά, παρότι πολλά γραφεία στην πρωτεύουσα ήταν κλειστά και το προσωπικό του χρηματιστηρίου εργάζεται από το σπίτι του.


σχετικα αρθρα