Μια από τις ανώτερες θέσεις στο Λευκό Οίκο, αυτή του προσωπάρχη, αναλαμβάνει, με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, ο 44χρονος έλληνοαμερικανός δικηγόρος Ρέινς Πρίμπους, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ένα πρόσωπο αγαπητό στο κατεστημένο και εσωκομματικό στέλεχος ήπιων τόνων.

Η επιλογή του Πρίμπους, πιστού συμμάχου του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σηματοδοτεί την προθυμία του Τραμπ να συνεργαστεί με τον Ράιαν και το Κογκρέσο όπου επικρατούν οι ρεπουμπλικανοί για να περάσει το πρόγραμμά του.

Ο Πρίμπους γεννήθηκε στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν από τον Ρίτσαρντ και την Δήμητρα Πρίμπους, ενώ είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο πατέρας της μητέρας του, Ηρακλής Πιτσιλαδής, κατάγεται από το Πλωμάρι της Λέσβου και μετανάστευσε μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο στο Χαρτούμ του Σουδάν, όπου η μητέρα του Ράινς, Δήμητρα, γνώρισε τον Αμερικανό (γερμανικής καταγωγής) ηλεκτρολόγο Ρίτσαρντ και αφού παντρεύτηκαν επέστρεψαν στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος έχει κατά καιρούς δηλώσει ιδιαίτερα περήφανος περήφανος για τις ελληνικές του ρίζες και τους δεσμούς του με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ενώ είχε μιλήσει επί μακρόν για τον παππού του που πολέμησε στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα όταν μικρός τον επισκεπτόταν την Ελλάδα, του μιλούσε για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Η θέση του προσωπάρχη, που περιλαμβάνει καθήκοντα ελέγχου πρόσβασης στον πρόεδρο και συμβούλου για το πρόγραμμα του προέδρου, συνήθως αποτελεί μία από τις πιό σημαντικές πρώτες επιλογές αξιωματούχων ενός νέου προέδρου.

Ο άλλος υποψήφιος για τη θέση ήταν ο Στίβεν Μπάνον, πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και πρώην διευθυντής του συντηρητικού ιστότοπου ειδήσεων Breitbart News, ο οποίος θα αναλάβει ως επικεφαλής της στρατηγικής του Τραμπ και ανώτατος σύμβουλός του.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και θα διαδεχθεί τον δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ασχολείται με τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο από την εκλογική του νίκη την Τρίτη επί της Χίλαρι Κλίντον των δημοκρατικών και μελετά τους υποψήφιους για τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησής του.