Το καλοκαίρι ήταν το Brexit. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ. Τους επόμενους μήνες η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει διάφορες πολιτικές βόμβες που αναμένεται να ''σκάσουν'' απειλώντας την πολιτική ηρεμία του πλανήτη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, χθες στη Βρετανία προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με αφορμή την ''πίεση'' στον παρουσιαστή του BBC Άντριου Μαρ να υπεραπιστεί την απόφαση του καναλιού να προβάλει μια συνέντευξη με τη Γαλλίδα επικεφαλής της Ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πέν την ημέρα μνήμης κατά του φασισμού.

Μάλιστα, οι κριτικοί κατηγόρησαν το BBC ότι ''προσέβαλε'' την μνήμη των Βρετανών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας τον φασισμό. 

Ο Μάρ από την πλευρά του συμφώνησε πως η συνέντευξη ήταν προκλητική αλλά δεν θα έπεφτε στην παγίδα να μην λογοκρίνει κάποιον που θα γινόταν η χθεσινή μεγάλη πρόκληση στην Δυτική ασφάλεια''. 

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα στούντιο του BBC στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ εκεί βρέθηκε και ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος τόνισε ότι ήταν πολλοί πολίτες είναι θυμωμένοι λόγω της γλώσσας που χρησιμοποιείται από την Μαρίν Λε Πεν για τις μειονότητες στη Γαλλία. 

Η Λε Πεν είναι μόνο μια από τις πολιτικές ''βόμβες'' που αναμένεται να σκάσει τους επόμενες μήνες, με την ίδια να προβλέπει στη συνέντευξή τους ότι θα γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας, σε συνέχεια της επανάστασης που έγινε μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.